PDA

Arată versiune īntreagă : Ambasadorul Rusiei: Legat de Deveselu, discuţia e īntre Rusia şi SUA.



Adrian Pop
11.11.2012, 12:56
Ambasadorul Rusiei: Legat de Deveselu, discuţia e īntre Rusia şi SUA. Băsescu nu a primit invitaţie de la Putin - VIDEOde Cristian Fierbinteanu (http://www.sfatulbatranilor.ro/autor/cristian-fierbinteanu)



Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Malghinov, a declarat, īn emisiunea «După 20 de ani» care va fi difuzată, duminică, la ProTV, că "īn legătură cu Deveselu, discuţia este īntre Rusia şi SUA", el afirmānd şi că "preşedintele Băsescu nu a primit nicio invitaţie din partea preşedintelui Putin"

Ambasadorul Rusiei: Legat de Deveselu, discuţia e īntre Rusia şi SUA. Băsescu nu a primit invitaţie de la Putin (http://javascript<strong></strong>:;)

Invitatul lui Cristian Leonte şi-al celor doi jurnalişti Claudiu Pāndaru (gandul.info) şi Cristian Hostiuc (Ziarul Financiar) īn ediţia de duminică dimineaţă de la ora 10.00 a emisiunii ProTV «După 20 de ani» este Ambasadorul Rusiei Oleg Malghinov, potrivit ProTV (http://protv.ro).
După ce săptamana trecută am aflat care sunt interesele economice ale SUA īn Romānia de la ambasadorul Mark Gitenstein, acum aflăm care sunt interesele economice ruseşti aici, deşi Rusia nu este īn top 15 investitori īn ţara noastră. Ambasadorul rus a invitat cu această ocazie investitorii romāni să facă bani īn Rusia. "Īn domeniul producţiei de mobilă, īn domeniul prelucrării sau fabricaţiei de produse alimentare, romānii au experienţă", a declarat Oleg Malghinov, citat de ProTV.
Cazul cetăţeanului rus depistat pe aeroport cu documente clasificate despre zăcăminte şi metale rare din zonă Moldova Noua, cercetat acum de DIICOT cu interdicţia clară de a părăsi Romānia, a fost īndelung discutat īn cadrul emisiunii. Ambasadorul Oleg Malginov menţionează că va avea o īntālnire cu această persoană īn viitorul apropiat.
http://content.ad20.net/Storage/289568_24839F266D41494F924D4B66F1D2402F/text-box-600x160.jpg

Dacă interesele economice există, nu la fel se poate spune despre cele politice: "Preşedintele Băsescu nu a primit nicio invitaţie din partea preşedintelui Putin". Īn privinţă influenţei americane sub care se găseşte acum Romānia, ambasadorul menţionează că romānii sunt cei care trebuie să stabilească dacă sunt sub influenţa americană sau rusă.
"Īn legătură cu Deveselu, discuţia este īntre Rusia şi SUA!", a declarat Malghinov, citat de ProTV.
Cazul studentei accidentate grav de secretarul ambasadei ruse la Bucureşti a fost una dintre temele majore ale discuţiei dintre jurnalişti şi ambasadorul rus.
Mitul Europei de a scăpa de dependenţa de rezervele Rusiei, interesele ruseşti īn privatizarea Oltchim precum şi eterna problemă a tezaurului romānesc la Moscova sunt alte teme importante ale discuţiei cu ambasadorul rus Oleg Malginov care va fi difuzată la ProTV şi voyo.ro duminică de la oră 10:00 dimineaţă.

Adrian Pop
11.11.2012, 20:13
Ambasadorul Rusiei: Chestiunea Tezaurului nu este atat de simpla pe cat pare
Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 13:01

http://tb.bizwiz.ro/Ambasadorul-Rusiei--Chestiunea-Tezaurului-nu-este-atat-de-simpla-pe-cat-pare/c732313877f604cb52/588/331/2/70/Ambasadorul-Rusiei--Chestiunea-Tezaurului-nu-este-atat-de-simpla-pe-cat-pare.jpg







http://images5.okr.ro/serve/auctions.v7/2012/oct/18/a75a69bc2349abeac9c4aa0ef8c13aa8-456833-248_147.jpg (http://ads.okazii.ro/view/85794531/717)




Pandantiv quarz fumuriu (http://ads.okazii.ro/view/85794531/717)2.500,00 RON (http://ads.okazii.ro/view/85794531/717)









Ambasadorul Rusiei, Oleg Malghinov, a declarat ca chestiunea istorica a Tezaurului nu este atat de simpla pe cat pare, nefiind nicio persoana care sa poate certifica faptul ca acesta mai exista, iar politizarea problemei in Romania (http://www.business24.ro/international/romania/) nu duce decat la discutii inutile.

"Aceasta chestiune este o chestiune istorica si nu este atat de simpla pe cat pare. Recunoasterea importantei discutarii acestei chestiuni a stat la baza infiintarii in anul 2003 a unei comisii speciale de istorici, care sa dezbata acest subiect. Cel mai important aspect aici este legat de alegerea formatului corect. Chestiunile istorice sunt foarte complexe (...) Nu cred ca exista o persoana importanta, care sa poata spuna daca exista sau nu. Am citit declaratia ministrului de Externe, care specifica ca tezaurul exista?, a afirmat Malghinov, intr-un interviu difuzat duminica la "Dupa 20 de ani", la PRO TV.

El a subliniat ca nu reprezinta un format corespunzator Consiliul Europei, unde s-a adoptat o rezolutie care recomanda Moscovei continuarea dialogului cu Romania privind Tezaurul.

"Am vazut incercarea deputatilor romani de a include o prevedere in acest sens in rezolutia Consiliului Europei. Dar Consiliul Europei nu reprezinta formatul corespunzator. Cand incepe politizarea, incep discutii inutile. Aceste chestiuni s-au discutat in anul 2003. Istoricii sunt cei care trebuie sa se aseze la aceeasi masa, sa discute aceasta chestiune", a argumentat Malghinov.

Potrivit acestuia, urmatoarea intalnire a Comisiei mixte de istorici care analizeaza si problema Tezaurului a fost fixata pentru martie 2013, la Bucuresti, insa politizarea blocheaza si discutiile in acest cadru.

"La sfarsitul lunii octombrie a avut loc o intalnire intre presedintii Comisiei si s-a stabilit ca intalnirea istoricilor va avea loc in luna martie. Din cate stiu, s-a intalnit acum cinci ani sau acum sase ani. O alta intalnire nu a avut loc. Ascultati-ma putin, si aici este nevoie de un anumit climat, astfel incat istoricii sa se poata aseza si discuta. Dar atunci cand discutiile se transfera in plan politic, devin iritati, aici, acolo si nu mai exista un dialog, un schimb de opinii constructiv", a spus Malghinov.

Ministrul Afacerilor Externe Titus Corlatean a declarat pe 28 octombrie ca Tezaurul Romaniei este "in mod indubitabil" la Moscova, iar recuperarea acestuia ramane o prioritate pentru MAE, insa sansele realizarii acestui obiectiv depind de realizarea unui "dialog politic functional" cu Federatia Rusa.

De asemenea, seful diplomatiei a punctat ca sansele recuperarii Tezaurului depind de realizarea unui dialog politic functional cu Moscova, care nu trebuie acuzat in politica interna.