De cand romanii au invatat sa manance sanatos, nu mai facem fata cererii de oua ecologice. Nici vorba de export, cand cererea interna aproape s-a dublat!

Dan Paloiu, proprietarul fermei avicole Secui, jud. Dolj
Stimate prieten,

O ferma ecologica de gaini ouatoare este, cu siguranta, O AFACERE.
Si asta din mai multe motive: produsele rezultate – ouale ecologice – se inscriu perfect in tendintele de consum ale publicului, oferta de pe piata este sub cerere in acest moment, nu exista competitori numerosi pe acest segment, activitatea este usor de demarat si de gestionat.

In plus, nu aveti nevoie de vreo specializare anume in domeniul agricol sau zootehnic. Dan Paloiu, intreprinzatorul citat mai sus, este economist de profesie si a facut trecerea la ferma avicola dupa ce mai inainte a avut o afacere in zona telecomunicatiilor. Asadar, nicio legatura anterioara cu cresterea gainilor.

Dar iata ca, in ciuda acestei lipse initiale de experienta, intreprinzatorul are acum 6.000 de gaini, o productie de aproape 1,8 de milioane de oua ecologice pe an (pe care le vinde mai ales in Bucuresti) si o cifra de afaceri de peste 1,5 milioane de lei in fiecare an.

Ce arata acest lucru? Arata, pur si simplu, ca activitatea este mai accesibila decat va inchipuiti si ca merita, in consecinta, sa ii acordati toata atentia dvs.
V-am starnit interesul cu exemplul de succes de mai sus? Ei bine, puteti demara si dvs. o astfel de afacere!

In principiu, nu va trebuie decat patru lucruri:

1) un teren de cca 1.000 mp, situat undeva la tara
2) un efectiv de gaini ouatoare (costa 20 de lei bucata)
3) furaje 100% naturale
4) cateva echipamente simple

Si, mai ales, trebuie sa respectati cateva conditii impuse de Uniunea Europeana, care garanteaza faptul ca ouale obtinute sunt ecologice. Dar, concret, ce inseamna oua ecologice?

Foarte pe scurt, ouale ecologice inseamna oua facute de gaini… fericite. Iar pentru a fi fericite, gainile trebuie in primul rand sa fie crescute liber, la sol, cu acces atat la pasune, cat si la adapost inchis. Conform standardelor UE de zootehnie ecologica, fiecarei pasari trebuie sa ii revina 4 mp de pasune, iar in adapostul inchis sa nu fie o densitate mai mare de 6 pasari/mp.

Cheia oualor ecologice o consitutie insa hrana gainilor
Aceasta consta intr-o combinatie de cereale ecologice, fainuri proteice de origine vegetala, saruri minerale si vitamine (nu sintetice), fara fara niciun fel de substante chimice, pesticide, conservanti, aditivi, hormoni, organisme modificate genetic sau antibiotice. Aceasta hrana o puteti procura de la furnizori certificati ecologic sau o puteti prepara dvs. pe cont propriu.

Dupa cum se observa, conditiile pentru a avea gaini fericite si, implicit, oua ecologice, nu sunt greu de indeplinit. Va mai trebuie, in plus, putina pasiune, atentie si seriozitate. Cat priveste informatiile necesare - tehnologia de lucru, modelul afacerii, legislatia in domeniu in conformitate cu normele UE, desfacerea oualor, preturi, calcul de profitabilitate - acestea va sunt oferite prin intermediul celui mai nou produs al departamentului Afaceri la Cheie, din cadrul grupului Rentrop & Straton: CD-ul Crescatorie ECO de gaini pentru oua si carne.
Ce avantaje va aduce CD-ul Crescatorie ECO de gaini pentru oua si carne?

Acest CD va arata pur si simplu, pas cu pas, ce aveti de facut. El acopera absolut toate aspectele afacerii, de la alegerea si amenajarea terenului, pana la inscriptionarea oualor si realizarea cofrajelor.

Nu trebuie decat sa urmariti pagina cu pagina acest ghid. Informatiile prezentate sunt clare si, mai ales, complete, astfel incat sa stiti cu exactitate, la fiecare etapa, ce aveti de facut. Veti deveni pe nesimtite un adevarat expert in domeniu, acumuland cunostinte valoroase despre:

1. Avantajele oualor ecologice
2. Principalele rase de gaini
3. Adaposturile pentru pasari si echiparea lor
4. Incalzire, ventilatie, iluminat
5. Adaparea si hranirea pasarilor
6. Cresterea tineretului avicol
7. Igiena productiei
8. Productia de oua
9. Factori care influenteaza calitatea oualor
10. Legislatie, conditii de indeplinit
11. Certificarea oualor
12. Marcarea oualor
13. Ambalare, desfacere
14. Sanatatea efectivului de pasari
15. Lista de control cu lucrurile la care trebuie sa fiti atent…

… plus multe-multe alte aspecte practice, putin cunoscute si deosebit de utile, obtinute din intervievarea celor care desfasoara deja aceasta afacere. Sunt prezentate inclusiv informatii despre valorificarea gainilor pentru carne, dupa ce isi incheie ciclul de ouat, sau despre valorificarea dejectiilor (apropo de dejectii, gunoiul de pasare este un ingrasamant foarte cautat, al carui pret sare de 600 de euro/tona!!!).
Retineti principalele avantaje ale acestei afaceri!

1. Piata oualor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa (daca se poate, chiar 100% sanatoasa!)

2. Afacerea se demareaza usor. Daca aveti un teren undeva la tara, practic ati scapat de cea mai mare parte a investitiei initiale.

3. Gainile nu pun probleme deosebite. Daca sunt lasate sa faca ce fac ele in mod natural - adica sa scurme, sa ciuguleasca, sa alerge, sa se tavaleasca – atunci vor fi fericite (dupa cum cer normele ecologice) si afacerea va merge.

4. Desfacerea este asigurata. Sa nu uitam ca oul este un aliment, iar alimentele sunt intotdeauna pe primul loc in lista de cumparaturi a oricarei familii.

Comandati chiar acum CD-ul Crescatorie ECO de gaini pentru oua si carne!
Pret special de lansare – doar 89.38 lei, TVA inclus!Produsul pe scurt

Titlu:
Crescatorie ECO de gaini pentru oua si carne
Continut: informatii complete, care prezinta pas cu pas traseul infiintarii unei ferme de acest gen si al exploatarii ei cu succes
Format: CD
Pret: 82 lei + 9% TVA
Mod de comanda: prin intermediul formularului de mai jos
Livrare: prin curier, la sediul dvs. (achitati in momentul livrarii, prin OP sau card)
Garantie: 30 de zile (in acest interval puteti returna produsul, fara nicio intrebare din partea noastra. Veti primi inapoi intregral suma achitata)

Comandati chiar acum!
Nu trebuie decat sa completati formularul de mai jos cu datele dvs.!Cu stima,

Ioana Raileanu
Manager de Produs
Redactia Afaceri la Cheie
Rentrop & Straton
Cei care au achizitionat lucrarea "Trucuri si sfaturi pentru livada de vis" au fost interesati si de urmatoarele lucrari:


Propriul meu plan de afaceri

CD-ul care iti creeaza strategia si care iti ofera toata documentatia aplicabila oricarei idei de afaceri! Acum poti avea acel plan la care ai visat o viata! Te-ai hotarat care este profilul afacerii tale? Sau mediul in care se va desfasura business-ul? Care sunt obiectivele afacerii? Dar scopul urmarit?

CD-ul Propriul meu plan de afaceri te invata cum sa procedezi ca lucrurile sa iasa asa cum tu le-ai gandit, raportat la o lume in continua miscare!

Comanda-l acum la un pret special de 34.88 lei (cu TVA inclusa).

Biblia antreprenorului. Primii pasi in afaceri

Aceasta este o lucrare care contine TOT ce trebuie sa stiti inainte de a face primul pas pe acest drum plin de satifactii al construirii unei afaceri proprii. Nu e vorba aici de texte motivationale, ci de un adevarat ghid practici care va arata in mod concret, pas cu pas, ce aveti de facut.

Biblia Antreprenorului. Primii pasi in
afaceri este un produs ancorat 100% in realitate si care va rezolva cu profesionalism fiecare aspect pe care il veti intalni pe teren.

Comanda acum la un pret special de 32.7 lei (cu TVA inclusa).