Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 20 din 20

Subiect: In loc de Educatia, Sanatate = Hrana si Inventica.....

 1. #11

 2. #12
  Senior Member
  Data înscrierii
  10.10.2011
  Locație
  CRAIOVA
  Posturi
  64.789
  Cele mai noi cercetari in directia identificarii unui antidot eficient impotriva cancerului de prostata au venit cu o descoperire uluitoare. Se pare ca cel mai puternic tratament in cazul acestui tip de cancer deosebit de periculos este... dinamita!
  Cercetatorii britanici din cadrul Universitatii Queen din orasul Belfast au produs un plasture care contine mici doze de nitroglicerina, substanta exploziva din care se fabrica batoanele de dinamita. Conform experimentelor de laborator, se pare ca plasturii cu nitroglicerina atasati pe pielea barbatilor care sufera de cancer la prostata, duc in cele din urma la stoparea cresterii tumorilor canceroase.

  Oamenii de stiinta care au luat parte la experimentul desfasurat intr-o mica clinica particulara au observat ca nivelurile unei substante din prostata, care cresc in mod obisnuit cand pacientul are cancer, s-au stabilizat brusc dupa aplicarea plasturilor cu nitroglicerina.

  Cercetatorii cred ca o mica cantitate de nitroglicerina inserata in fluxul sangvin duce la stoparea dezvoltatii tumorilor din cauza cresterii nivelului de oxid nitric din organism. Studiul a mai demonstrat ca tumorile cancerului de prostata se dezvolta nelimitat in lipsa oxidului nitric.

  Nitroglicerina este o sursa bogata de nitrogen si oxigen, cele doua componente care alcatuiesc oxidul nitric. Substanta a fost descoperita in anul 1840, pentru ca in anul 1864 chimistul, inginerul si inventatorul suedez Alfred Nobel sa gaseasca o metoda prin care sa stabilizeze nitoriglicerina pentru a fi astfel transportata cat mai usor, fara risc de explozie. Astfel a aparut dinamita.

  Nitroglicerina a mai fost folosita in domeniul medical si datorita proprietatilor sale de a dilata vasele sangvine si a regulariza fluxul sangvin. Apoi, periculoasa substanta a devenit un remediu eficient impotriva anghinei pectorale, pentru ca, in prezent, sa fie folosita la nivel experimental in tratamentul cancerului de prostata.

  Sursa:
  DailyMail


 3. #13
  Senior Member
  Data înscrierii
  10.10.2011
  Locație
  CRAIOVA
  Posturi
  64.789
  Ce va mai cerceta ESA in urmatoarele decenii?


  Agentia Spatiala Europeana (ESA) a stabilit trei domenii spre care s-ar putea indrepta cercetarile, incepand cu anul 2017. Temele propuse sunt: materia neagra, planetele locuibile din jurul altor stele si caracteristicile Soarelui.
  Comitetul pentru Programe Stiintifice al ESA a aprobat intrarea a trei misiuni propuse in asa-numita faza de "de definire", etapa necesara inaintea intrarii in faza finala, in care se va decide care dintre misiuni vor fi realizate.
  Cele trei misiuni propuse sunt:

  • Euclid, care ar avea drept scop clarificarea unor chestiuni fundamentale din domeniul fizicii si al cosmologiei, respectiv natura "materiei negre" si a misterioasei "energii negre". Oamenii de stiinta considera, la ora actuala, ca aceste forme de materie si energie ar avea, in Univers, o pondere mult mai mare decat a materiei "obisnuite'. Misiunea Euclid ar urma sa realizeze harti ce cuprind distribuita galaxiilor, pentru a dezvalui arhitectura "neagra" a Universului.
  • PLATO (PLAnetary Transits and Oscillations of stars), care ar urma sa studieze planetele din jurul altor stele (in special planete asemanatoare Pamantului) si sa cerceteze caracteristicile acestor stele.

  Solar Orbiter, misiunea destinata sa studieze Soarele, apropiindu-se de el la cea mai mica distanta posibila in prezent: cca. 43 milioane km, de 62 de ori mai mare decat raza Soarelui (distanta de la centru pana la suprafata exterioara). In cadrul
  • studiului ar urma sa fie colectate date si imagini noi, inclusiv imagini ale polilor Soarelui si ale fetei "nevazute" a astrului (cea care nu este vizibila de pe Terra).

  Cele trei teme sunt "finalistele" alese, dupa un complicat proces de selectie, dintr-un total de 52 de propuneri. In cele in urma, doua dintre cele trei vor fi alese pentru a fi realizate.
  Cele trei propuneri vor fi perfectionatate, prin precizarea tuturor detaliilor (acesta fiind scopul "fazei de definire") pana la viitoare intalnire a comitetului, in iunie 2011, cand va fi luata decizia finala.
  Sursa: Science Daily

 4. #14
  Senior Member
  Data înscrierii
  10.10.2011
  Locație
  CRAIOVA
  Posturi
  64.789
  Virusul-killer a fost creat in laborator


  Yoshihiro Kawaoka a realizat un hibrid derivat din reasortarea genetica a virusului aviarei cu cel al unei gripe normale de sezon.
  Este vorba despre crearea in eprubeta a unui amestec letal intre genele unui virus gripal normal (H3N2) si cele ale virusului gripei aviare, H5N1. Dezvoltarea acestor tulpini virale hibride cu potential patogen ridicat si grad mare de contagiere i se datoreaza unui expert in gripe si pandemii, Yoshihiro Kawaoka, virusolog la Universitatea Wisconsin-Madison, Statele Unite.
  Intentia expertului a fost aceea de a demonstra ca un schimb de gene intre un normal si foarte putin periculos virus gripal si virusul aviarei "poate cu adevarat produce o gripa-killer".
  Publicat in revista Proceedings of the National Academy of Sciences, studiul suna asadar ca un avertisment: gripa porcina (H1N1) ne-a facut sa uitam de aviara, dar o pandemie ar putea fi provocata tocmai de aceasta din urma, daca H5N1 ar "invata" cum sa se transmita "efiecient" la oameni.
  Sursa: Corriere della Sera

 5. #15
  Senior Member
  Data înscrierii
  10.10.2011
  Locație
  CRAIOVA
  Posturi
  64.789
  Razboiul Stelelor in Statele Unite


  Un Jumbo 747 al US Air Force a tras o raza laser impotriva unei rachete balistice lansate de la o baza din California, distrugand-o.
  Testul, dupa decolarea jet-ului Boeing de la baza Edwards din desertul Mojave, a fost efectuat in primele ore ale noptii de joi, saptamana trecuta, fara insa ca despre el sa "transpire" multe informatii. La acest proiect a lucrat din 1996 incoace Strategic Defence Initiative, infiintata de Ronald Reagan in deceniul trecut, dar nu a fost usor sa se ajunga la zborul mult asteptat intrucat dezvoltarea Laser Coil (Chemical Oxygen Iodine Laser), cu o putere ridicata s-a dovedit a fi un lucru foarte dificil.

  Instalarea si functionarea ansamblului la bordul unui avion care, in timp ce se deplaseaza trebuie sa-si concentreze stabil fascicolul de lumina cu diametrul unei mingi de fotbal asupra unei tinte care se misca la mare viteza, a necesitat senzori si sisteme de elaborare cu adevarat stelare. De aici si satisfactia Air Force care si-a luat astfel un soi de revansa in fata lui Robert Gates, secretarul Apararii, cel care a stopat programul initial, redimensionandu-l ca proiect de cercetare.
  Planul "Airborne Laser Testbed" destinat sa demonstreze posibilitatea de a anihila rachete cu raza scurta cu o raza de energie mare, a acumulat ani de intarziere generand o crestere a costurilor de miliarde de dolari.
  Sursa: Corriere della Sera

 6. #16
  Senior Member
  Data înscrierii
  10.10.2011
  Locație
  CRAIOVA
  Posturi
  64.789
  S.U.A. au incercat sa sperie U.R.S.S. cu un bombardier in forma de OZN


  O serie de documente secrete date recent publicitatii dezvaluie imagini cu prototipul uni avion in forma de OZN de constructie americana care destinat sa-i sperie pe inamicii sovietici din perioada Razboiului Rece.
  Aparatul din dotarea U.S. Air Forces avea forma aprozimativa a unui OZN si ar fi fost capabil sa bombardeze nuclear Uniunea Sovietica de la o inaltime record de 482 km. Avionul respectiv era cunoscut sub denumirea de "Lenticular Reentry Vehicle" sau LRV. Doar cateva persoane din conducerea armatei americane si a C.I.A.-ului stiau de existenta sa.

  Proiectul s-a desfasurat sub egida Wright-Patterson AFB, de construirea sa ocupandu-se mai multi savanti germani care lucrasera in prealabil la rachetele si tehnologiile obiectelor zburatoare in forma de disc dezvoltate de Luftwaffe in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Datorita formei sale unice, avionul era capabil sa intre si sa iasa usor din atmosfera precum si sa aterizeze usor in orice loc datorita jeturilor propulsoare mobile atasate in locul clasicului tren de aterizare. Conform documentatiei, bombardierul a fost creat intr-o baza secreta din apropierea orasului Los Angeles, iar americanii il considerau asul din maneca in cadrul unei confruntari militare cu Uniunea Sovietica.  Sursa: Pravda

 7. #17
  Senior Member
  Data înscrierii
  10.10.2011
  Locație
  CRAIOVA
  Posturi
  64.789
  Pentagonul cultiva “organisme sintetice” nemuritoare


  Este posibil ca cel mai recent proiect al Pentagonului sa fie si cel mai ambitios din intreaga sa existenta. Agentia de Cercetare Avansata pentru Aparare (Darpa) cauta sa rescrie legile evolutiei in beneficiu militar, creand “organisme sintetice” teoretic nemuritoare, care pot fi totusi ucise prin simpla actionare a unui comutator molecular.
  Darpa investeste 6 milioane de dolari intr-un proiect denumit BioDesign, avand ca tel eliminarea "caracterului aleator al avansului evolutionist natural". Planul va pune la lucru cele mai recente studii si cunostinte biotehnologice ale cercetatorilor pentru a conduce la obtinerea de creaturi vii, proiectate genetic sa "produca efectul biologic dorit". Darpa doreste ca aceste organisme sa fie fortificate cu molecule care sa determine rezistenta celulelor la sucombare, astfel incat termenul de valabilitate al "monstrilor de laborator" sa fie unul nedeterminat.

  Darpa va preveni eventualitatea preluarii super-speciei de posibilele tabere inamice, prin inserarea loialitatii direct in codul ADN, prin programarea genetica a unor "inchizatori" producatoari de celule inviolabile. In plus, organismele sintetice vor fi detectabile prin intrebuintarea unui soi de manipulare ADN, similara cu seriile de identificare ale armelor. Pentru maxima siguranta si imprejurari exceptionale, Darpa va insera fiecarui organism sintetic si un "comutator de oprire" codat genetic.

  Pe langa acest proiect, agentia militara planuieste sa investeasca inca 20 de milioane USD intr-un program de biologie sintetica si alte 7,5 milioane in avansul accelerat al tehnicilor de secventializare, analiza si editare a functiilor genetice.
  Sursa: Wired

  Ce este misterioasa meduza de pe cer?


  Un obiect ciudat de forma unei meduze, observat pe cer, deasupra Norvegiei, ar fi putut reprezenta reflexia luminii Aurorei Boreale dintr-un satelit aflat pe orbita Pamantului, sunt de parere expertii.
  Misteriosul fenomen a fost fotografiat saptamana trecuta de catre fotograful amator Per-Arne Milkalsen, deasupra orasului norvegian Andenes. "Luminile nordului" sunt adesea vizibile aici, deoarece locul se afla in vecinatatea Polului Nord.


  Aurorele boreale sunt cauzate de interactiunea campului magnetic al Terrei cu vanturile solare, fiind intalnite cu predilectie in regiunile polare, unde fortele magnetice sunt cel mai pronuntate.


  Cercetatorul Truls Lynn Hansen, de la Observatorul Geofizic Tromso, care a analizat imaginea, crede ca, data fiind nuanta verzuie a obiectului in forma de meduza, similara cu cea a Aurorei Boreale, cel mai probabil chiar fenomenul din urma a reprezentat sursa ciudatei formatiuni.
  Tot specialistul sustine ca aurora nu putea crea de la sine efectul optic, asa ca trebuie sa fi ricosat dintr-o sursa externa, precum un satelit orbital sau un avion; situatie in care a fost creata o "flama de iridium", fenomen obtinut in general prin reflectarea luminii solare din satelitii de iridium.


  Totusi, pentru ca niciodata inainte nu a mai fost observata o asemenea manifestare in timpul Aurorei, Pal Brekke, de la Centrul Spatial din Norvegia, pune fenomenul si pe seama luminilor de la sol. Recunoaste ca in acest caz, "meduza" ar fi trebui sa fie alba sau galbena, dar este de pare ca, pana nu se va demonstra incontestabil reflexia dintr-un satelit, aceasta varianta nu trebuie exclusa.
  Sursa: Dailymail
  Armata rusa are un avion de generatia 5


  Fortele armate ruse testeaza in prezent primul avion din generatia 5 de conceptie proprie, la acest proiect lucrandu-se in secret inca din anul 1990, dupa cum subliniaza compania constructoare, Gagarin KNAAPO, intr-un comunicat de presa remis agentiei RiaNovosti.
  Avioanele de generatia 5 includ cele mai performante aeronave de lupta supersonice, cu exceptia noului prototip rusesc, in aceasta clasa aflandu-se doar faimosul F-22 Raptor din dotarea U.S. AirForce.
  Pe acesta cale, Rusia a reusit sa egalizeze raportul de forte comparativ cu Statele Unite, strategii de la Kremlin intrand, la randul lor, in posesia unui avion de generatie 5.
  Suhoi PAK FA T-50, caci despre el este vorba, va intra in dotarea Fortelor Aeriene Ruse in anul 2015, deoarece echipa ruso-indiana care lucreza la prototip vrea sa se asigure ca acesta va fi superior in toate aspectele rivalului sau american. Suhoi PAK FA T-50 are o autonomie de zbor de peste 5.500 km, iar Fortele Aeriene Iraniene au facut deja rezervari pentru noul rege al cerului care va intra in dotarea Teheranului tot in anul 2015.

  Hindustan Aeronautics LTD (HAL) are o indelungata cooperare cu companiile militare ruse, peste 70 % din armamentul Indiei fiind de provenienta rusa.
  PAK FA T-50 va fi echipat cu rachete aer-aer, aer-sol si aer-nave de ultima generatie si doua tunuri de 30 mm. Prototipul a fost testat deja pe pistele bazei militare Komsomolsk-on-Amur din Siberia de est, unde a aterizat cu succes de fiecare data, in conditiile in care pilotii au pus numeroase frane bruste.

  Sursa: RiaNovosti
  Antenele militare HAARP, un mijloc de dominare a omenirii?


  Este de o oarecare notorietate faptul ca Fortele Aeriene ale SUA au dezvoltat un proiect controversat, cu tente stiintifico-fantastice, capabil sa manifeste transformari violente si neasteptate ale climei. Este vorba despre misteriosul program HAARP.
  Acronimul provine de la denumirea "Research Program for High Frequency Active Auroral" iar proiectul opereaza prin exercitarea unor atacuri la nivel ionosferic, cu unde de inalta frecventa avand puterea de 1 GW, generate de un complex de antene localizate in Alaska. Prin aceasta metoda, SUA ar fi reusit sa reproduca o aurora boreala artificiala.

  Sistemul poate folosi energia prezenta in exteriorul spatiului terestru, directionand-o in scopul obtinerii unor schimbari abrupte de clima. Este o proprietate de natura sa incadreze HAARP in categoria unor arme foarte eficiente de razboi.

  Se crede ca prin intermediul manipularii frecventelor ionosferice cu ajutorul satelitilor, antenele HAARP pot fi intrebuintate si in alte scopuri, exceptand schimbarile climatice. Intre acestea, se numara aspecte nedaunatoare oamenilor, precum generarea stratului de ozon, dar si actiuni precum dezintegrarea obiectelor, inducerea combustiei instantanee, schimbarea tiparelor cerebrale, inducerea unui comportament anume si provocarea diferitelor boli biologice.

  Recentele cutremure devastatoare din Haiti au nascut chiar unele dezbateri pe marginea posibilitatii ca un eventual interes SUA in acest teritoriu sa fi motivat influentarea cataclismelor din Marea Caraibelor cu ajutorul antenelor HAARP.
  Sursa: Pravda

 8. #18
  Senior Member
  Data înscrierii
  10.10.2011
  Locație
  CRAIOVA
  Posturi
  64.789
  India construieste prima arma demna de Razboiul Stelelor


  India a demarat deja proiectul prin care se urmareste construirea unei arme laser si a unui vehicul extraatmosferic care, odata combinate, sa dea nastere unui super-arme capabila sa doboare satelitii de pe orbita Terrei, anunta V.K. Saraswat, directorul general al Organizatiei pentru Dezvoltare si Cercetare in domeniul Apararii, o divizie a Ministerului Apararii din India.
  "Dispozitivul care va anihila satelitii inamici urmeaza sa fie pus in functiune cat de curand si va fi parte a unui program de aparare bazat pe rachete balistice", afirma acelasi V.K. Saraswat. Acesta a adaugat ca principiul pe care va functiona vehiculul spatial va fi acela al detectiei laser: "prin intermediul laserului, vom fi capabili sa obtinem o imagine detaliata a satelitului tinta si a pozitiei acestuia pe orbita. Folosind aceste informatii, vom putea ghida vehiculul catre obiectiv si vom fi capabili sa il doboram", a concluzionat Saraswat.

  India nu este prima tara care face pasi spre un viitor razboi al stelelor. In anul 2007, China a anuntat planul sau de realizare a unui dispozitiv armat antisatelit, si si-a doborat un vechi satelit meteo intr-un atare experiment. Un an mai tarziu, in 2008, armata Statelor Unite ale Americii a doborat un alt satelit scos din functiune cu o racheta SM-3, lansata de pe o nava de razboi. Conform oficialilor USA, tinta a fost distrusa complet pentru a evita caderea deseurilor asupra oraselor americane.

  Sursa: Space
  SUA din nou pe Luna pana in 2018


  In acest scop, presedintele Barack Obama a decis sa acorde NASA o subventie de 1 miliard de dolari.
  Statele Unite au decis sa se intoarca pe Luna pana in 2018. Dupa cum se arata intr-un articol aparut in revista de stiinta "Science Insider", in cadrul unei intalniri recente cu Charles Bolden, administratorul NASA, presedintele Barack Obama a stabilit ca agentiei spatiale americane ii va fi acordata o subventie de un miliard de dolari peste bugetul alocat pentru 2011, in vederea realizarii unei noi rachete menite a-i duce din nou pe americani pe Luna.

  Planul actual de explorare spatiala al NASA (programul Constellation, a carui valoare se ridica la 3,5 miliarde de dolari) a intampinat pana acum unele dificultati. Este vorba de o serie de probleme tehnice si de buget care privesc in mod deosebit racheta Ares I, al carei proiect va fi abandonat. De aici si decizia de a da viata unei noi rachete-vector.

  Din cele 3 miliarde de dolari anuale in plus necesare acestui nou proiect potrivit NASA, Obama ar fi acordat doar 1 miliard de dolari, suficient insa pentru a-l pune in miscare. In intentiile Casei Albe, programul initial al NASA ar putea fi revazut, iar costurile ar putea fi reduse insarcinand cu constructia modulelor lunare si a celor de pe viitoarea baza lunara (care va fi construita potrivit estimarilor pana in 2020) un "cartel" alcatuit din Japonia, Canada si cateva tari europene; care si-ar asuma asadar, potrivit intentiilor guivernului american, si o parte din costuri.
  Potrivit publicatiei "Science Insider", Obama intentioneaza sa-si anunte oficial decizia la sfarsitul acestei luni.
  Sursa: Corriere della Sera


  Loialitatea si curajul talibanilor merita admirate


  Daca cuvintele de mai sus ar fi apartinut lui Ossama Bin Laden, Ayman al-Zawahiri sau alt militant islamist radical, cu siguranta nu ar fi surprins pe nimeni. Insa constatarea in cauza apartine reverendului Stephen Venner, nimeni altul decat episcopul Bisericii Anglicane insarcinat cu ridicarea moralului tuturor trupelor britanice stationate in Afganistan.
  In continuarea declaratiilor sale, reverendul a pledat spre o apropiere "spirituala" fata de fundamentalisti islamici, avertizad in acelasi timp opinia publica britanica, ca va fi foarte dificil sa se gasesca ci solutie pasnica conflictului, daca insurgentii afgani vor fi in continuare portretizati negativ.

  "Am fost foarte simplisti si reductivi in atitudinea noastra fata de talibani. Acesti oameni merita admiratia noastra pentru puterea credintei lor alaturi de loialitatea absoluta pe care o au unii fata de altii. Trebuie sa ne reamintim ca populatia locala nu-i urmeaza doar de frica, multi localnici declarandu-se la randul lor cuceritii de puternicele valori morale ale acestor luptatori musulmani. Daca-i consideram in continuare fiinte inferioare sau demoni cu aparenta umana, nu vom face decat sa agravam o situatie care este deja foarte fragile si complexa", declara acesta.

  Comentarile sale au venit a doua zi dupa ce fortele britanice au dezvaluit o noua strategie militara care marjeaza pe negocierile cu talibanii si chiar pe oferirea unor sume de bani sau imunitate judiciara in schimbul pacii si securitatii in anumite zone turbulente.
  Opiniile reverendului sunt puternic contrazise de colonelul Richard Kemp, un fost comandant in Afganistan, care considera ca fata bisericeasca este foarte naiva in aprecierile sale.

  "Trebuie sa ne cunoastem cat mai bine inamicul, dar asta este mai degraba o chestiune strict militara decat una religioasa. Exista in randul talibanilor unele elemente intr-adevar moderate, dar sunt o minoritate. Marea majoritate a fanaticilor islamisti este foarte hotarata. Credintele si motivatiile lor se bazeaza pe opresiunea violenta rezultata din politica unei religii extremiste care nu are nimic curajos sau loial de admirat la ea", incheie colonelul Kemp.

  Sursa : TheTelegraph  Adevaratul Hurt Locker incape intr-un ghiozdan


  Oficiali din cadrul Ministerului Apararii din Marea Britanie au anuntat ca a fost creat un nou robot ultraperformat, destinat operatiunilor de identificare si distrugere a minelor si incarcaturilor explozive. Denumit Dragon Runner, device-ul militar de ultima generatie a fost prezentat de creatorii sai din cadrul Royal Logistic Corps, la doar cateva zile de la premiera filmului cu acelasi nume.
  Avand greutatea de doar 7 kg, Dragon Runner este un robot sofisticat care poate fi manevrat pe teren accidentat, prin intermediul controlului intuitiv autonom, in locul vechii metode a telecomenzii. Dispozitivul are capacitatea de a urca pe scari si poate chiar deschide usi. Este echipat cu patru camere de luat vederi la bord si actioneaza prin intermediul unui brat mobil cu care poate sapa si ridica obiecte suspecte in greutate de pana la 5 kg.

  Dragon Runner va inlocui modelele similare de tipul Wheelbarrow, proiectate initial de Armata Britanica in anii '70 pentru a ajuta soldatii care investigau bombele puse de IRA. Noul robot mobil care poate fi transportat in spate precum un rucsac, va fi livrat regimentelor de deminari din cadrul RAF's Bomb Disposal Squadron, detasate din luna martie a anului curent in provincia Helmand din Afganistan.

  Sursa: Daily Mail
  Super-pusca britanica este testata pe talibani


  Conform lunetistilor de elita din armata britanica,”Asasinul Tacut”, asa cum o denumesc acestia, este arma de care insurgentii talibani din Afganistan se tem cel mai mult.
  Pusca in cauza este denumita oficial L115A3 Long Range Rifle si conform declaratiilor Armatei Britanice, este responsabila de doborarea unui numar record de luptatori talibani, in intervalul ultimelor luni. “Sniperii” britanici declara ca atunci cand trag cu “Asasinul Tacut“, pot dobora un om de la o distanta de circa 1 600 metri.

  Majoritatea acestor tintasi de elita, folosesc “Asasinul Tacut” in tandem cu noile costume de camuflaj care ofera o sansa in plus confundarii cu mediul ambiant datorita materialului si croielii foarte realiste care fac identificarea lor aproape imposibila. Primele teste ale acestei arme foarte performante au fost efectuate in poligonul de la Land Warfare Centre din Warminster, Wiltshire. L115A3 Long Range Sniper Rifle a fost construita pe baza prototipului folosit de echipa olimpica de Tir a Marii Britanii. Pusca cantareste 4 kg. are calibrul de 8,59 mm. si are o bataie de 1,600 km.

  Sursa: Daily Mail

 9. #19
  Senior Member
  Data înscrierii
  10.10.2011
  Locație
  CRAIOVA
  Posturi
  64.789
  XM25 - Arma de care nu te poti ascunde


  Armata americana a prezentat in premiera un nou tip de pusca de asalt capabila sa traga gloante “inteligente” controlate prin radio. Conform producatorilor XM25, inamicii nu au nicio scapare odata ce au intrat in vizorul acestei arme de foc de ultima generatie.
  Pusca de asalt XM25 foloseste cartuse de o conceptie speciala care explodeaza partial in aer dezvalind astfel pozitia soldatilor inamici. Soldatii americani vor fi capabili sa neutralizeze chiar si lunetisti dusmani ascunsi in transee, evitand astfel folosirea bombardamentelor care pot duce la numeroase victime colaterale. Arma de foc este prevazuta cu un dispozitiv laser care determina distanta exacta pana la obstacol. In aceste conditii, soldatul poate trage chiar si la 3 metri distanta deasupra adapostului inamic, deoarece cartusele”inteligente” explodeaza deasupra sau dedesubtul lunetistilor inamici.
  Cartusul de 25 mm contine un cip care primeste un semnal radio de la luneta electronica in scopul calcularii cat mai precise a distantei si identificarii tintei.Arma a fost creata special pentru necesitatile tot mai solicitante ale armatei americane.
  Avem de aface cu o tehnologie militara indelung asteptata de fortele noastre combatante. Pentru a distruge un bunker cu lunetisti se poate folosi o racheta de tip Javeline care insa costa 86.000 $ bucata. In prezent, aceeasi misiune o poate indeplini un cartus al armei XM25, al carui cost este de doar 33 $ bucata”, declara Douglas Tamilio, inginerul care a creat noul distrugator de lunetisti.

  Sursa : Daily Mail
  Armata rusa isi transforma inamicii in zombie


  Generalul rus in rezerva Boris Ratnikov a declarat recent jurnalistilor publicatiei Pravda, atat Rusia cat si alte state ale lumii detin arme psihotronice performante care pot transforma soldatii trupelor inamice intr-o adunatura de zombie usor manipulabili.

  Conform afirmatiilor generalului Ratnikov, Rusia lucreaza la arma psihotronica inca din anii 1920-1930, iar pana la mijlocul anilor ’80 in toate marile orase ale defunctei URSS existau centre secrete detinute de fostul KGB si destinate experimentarii impactului generatoarelor psihotronice asupra populatiei. Desi in mod oficial aceste laboratoare secrete au fost inchise dupa destramarea URSS, miile de cercetatori au ramas sa lucreze in continuare la dezvoltarea noilor prototipuri de arme care actioneaza asupra psihicului uman. Potrivit acelorasi surse, este cunoscut si acceptat faptul ca multi cercetatori precum academicienii Viktor Kandyba si fiul sau continua cercetarile in acesta directie in cadrul unor centre din Sankt Petersburg, iar academicianul Vlail Kaznacheyev lucreaza la poiecte similare in orasul Novosibirsk.

  Generalul Ratnikov este de parere ca in cel mult 10 ani de acum incolo, armele psihotronice vor fi mai eficiente si mai periculoase decat cele atomice sau nucleare, fiind capabile sa distruga moralul si psihicul unor tari intregi, transformandu-le cetatenii in personaje fara vointa sau discernamant de tip “zombie”. Astfel de arme sunt capabile sa controleze comportamentul populatiei, sa le altereze serios functiile psihicului si chiar sa convinga oamenii sa comite sinucideri in masa.

  Astel de arme neconventionale sunt detinute si imbunatatite permanent si de catre fortele armate ale altor state. Raportul generalului rus mentioneaza ca americanii se folosesc indeosebi de sistemele psihofizice de inspiratie orientala, carora li se adauga metode din hipnoza si tehnologii ultramoderne de stimulare psihica. Israelienii, in schimb, ar apela la metodele matematice si formulele magice continute in universul ezoteric al Kabbalei. Japonezii s-ar baza pe metodele parapsihologice, in timp ce fortele nord-coreene si pakistaneze apeleaza la metode care cauzeaza disfunctii ale organelor interne sau provoaca moartea de la distanta a inamicului.

  Sursa : Pravda


  Tunul cu microunde-Ultima arma a teroristilor


  Institutul International Israelian de Tactici Antiterotiste avertizeaza ca teroristii pot folosi un “tun” pe baza de microunde capabil sa doboare aeronave. Conform datelor detinute de agentii acestui Institut, teroristii pot construi foarte usor o astfel de arma mortala, deoarece atat componentele necesare cat si planurile de construire se afla postate liber pe Internet.
  Dispozitivul artizanal poate trage un puls electromagnetic foarte puternic asupra oricarei aeronave de orice tip provocand o catastrofa de proportii. Avertismentul a venit din partea lui Yael Shahar, directorul Institutului International Israelian de Tactici Antiterotiste. Cercetarile intreprinse personal, au demonstrat ca toate componentele necesare construirii unei astfel de arme pot fi cumparate on-line de catre oricine sau pot fi extrase din gadget-uri uzuale precum camerele de filmat digitale. Armele cu puls electromagnetic (EMP) actioneaza prin crearea si directionare unui camp electric foarte puternic care poate “praji” orice circuit electric aflat in raza sa de actiune. Armatele Rusiei si S.U.A. au dezvoltat deja programe militare care au dus la crearea rachetelor pe baza de EMP, care pot distruge dispozitivele electronice inamice.

  Sursa : Daily Mail

  Arma revolutionara: anti-barca contraterorista


  Guvernul britanic a apelat la specialisti din diverse domenii in scopul crearii de noi mijloace si tehnologii capabile sa opreasca actele de terorism. Un astfel de gadget nou inventat de catre specialistii britanici este si arma non-letala care opreste o barca de mare viteza ce refuza sa se conformeze somatiilor pazei de coasta.
  O echipa de cercetatori din cadrul Defence Diving School de langa orasul Porthsmouth, a inventat o arma considerata pana nu demult imposibila. Misiunea sa? Stoparea instantanee a unei barci cu motor de mare viteza, posibil incarcata cu explozibili, care se indreapta cu viteza maxima spre tinta.

  Device-ul Air Launch Running Gear Entanglement System arata la prima vedere precum o bazooka venita din viitor. Arma este compusa dintr o pusca speciala actionata cu aer comprimat care se poarta pe umar si este echipata sa arunce o plasa metalica high-tech pentru distrugerea sistemului de propulsie al barcii cu motor.

  “Sa ne inchipuim pentru moment ca suntem in mijlocul Jocurilor Olimpice din Weimouth editia 2012. Iar pe lacul unde se desfasoara intrecerile de canotaj patrunde o barca incarcata cu explozibil pe care teroristii incerca sa o detoneze. In mod normal, nu am putea stopa barca decat impuscandu-i pe cei care o conduc, dar cu ajutorul noii arme non-letale, barca este oprita la timp, inainte de a se intampla vreo tragedie, iar teroristii sunt arestati pe loc. Strategiile bazate pe stiinta si tehnologie ne vor ajuta sa fim mereu cu un pas inaintea teroristilor”, declara Amiralul Lord West din cadrul Brigazii Antiteroriste de pe langa Ministerul Afacerilor Interne din Marea Britanie.

  Sursa: BBCNews

  Schmeisser l-a ajutat pe Kalashnikov?


  Recent, celebrul constructor rus de arme, Mihail Kalashnikov, a recunoscut ca a colaborat in urma cu 64 de ani Hugo Schmeisser, cel mai bun armurier german din timpul celui de al doilea Razboi Mondial. Cei doi au lucrat initial la prototipul pistolului mitraliera de tip AK-47, relateaza Life.ru.
  Conform istoricului rus Alexei Korobeinikov, Hugo Schmeisser a fost facut prizonier in prima instanta de soldatii Armatei Rosii. Comandantii rusi, constienti de valoarea si cunostintele parintelui faimosului pistol mitraliera Schmeisser, i-au propus acestuia ca impreuna cu un alt grup de specialisti germani in tehnica militara, sa munceasca o perioada in fabricile de armament ascunse in Muntii Urali.

  Expertii militari rusi sunt totusi de parere ca este foarte greu de estimat contributia lui Hugo Schmeisser la crearea celei mai cunoscute arme automate din toate timpurile, deoarece documentele oficiale care se refera la acest caz, sunt clasificate si in prezent. De asemenea Hugo Schmeisser nu a lasat nici un fel de insemnari despre activitatea sa din Urali. Singura mentionare a lui Schmeisser despre acesta perioada este un simplu paragraf: “Le-am dat rusilor unele sfaturi, si am avut o serie de discutii deschise pe marginea armelor de foc”.

  Specialisti militari occidentali sunt de parere ca Mihail Timofeevici Kalashnikov, ar fi furat prototipul AK-47 din seifurile Wermacht-ului. Afirmatie fara nicio sustinere valida. Insa Mihail Kalashnikov afirma in memoriile sale ca Hugo Schmeisser l-ar fi ajutat doar in dezvoltarea tehnologiilor de productie la scara larga a pistolului mitraliera AK-47.
  Automatul creat de Schmeisser (Sturmgewehr 44), semana cu AK-47, dar istoricii rusi sustin ca este doar o asemanare de suprafata, cele doua arme avand modalitati diferite de functionare. In plus, Mihail Kalshnikov a inceput sa lucreze la arma sa inca din anul 1943, iar in anul 1946 prototipul sau era deja testat in poligoanele Armatei Rosii.

  Sursa : Life.ru

  Soldatii americani vor arata precum insectele


  Noul costum de lupta al soldatilor americani dezvoltate de concernul Lockeed Martin, promite crearea unor militari mai puternici, mai rapizi si mai duri. Denumit Human Universal Load Carrier (HULC), acest costum cu aspect de exoschelet il face pe cel care-l poarta sa transporte o greutate de 95 kilograme cu viteza de 10 m/s.
  “Soldatul are senzatia ca poarta o greutate suplimentara de doar 2-5 kilograme” afirma Doug Metcalf, reprezentantul concernului Lockeed Martin. In prezent, majoritatea soldatilor americani transporta in misiunile de lupta o cantitate de echipament care poate cantari pana la 65 kilograme de persoana. Spre deosebire de majoritatea exoscheletilor construiti pentru a spori abilitatile umane, HULC nu este limitat de lungimea cablului sau de alimentare. Noul exoschelet cu aplicatii militare este alimentat de patru baterii pe baza de lithiu-ion, depozitate intr-un mic compartiment situat pe spatele soldatului. Un numar de opt astfel de baterii pot alimenta exoscheletul cu energie pentru 96 de ore. Dispozitivele pentru picioare transfera greutatea soldatului direct pe pamant , acesta nemaifiind suportata de corpul uman. Cu ajutorul lui HULC, soldatul obisnuit poate merge, alerga, tara si strecura mai usor. In caz de nevoie, soldatul se poate dezbraca de exoscheletul HULC in doar 30 de secunde.

  Sursa: DiscoveryNews

 10. #20
  Senior Member
  Data înscrierii
  10.10.2011
  Posturi
  2.505
  Informatii foarte interesante .

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membri și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita posturile proprii
 •