Mă străduiesc să cizelez, corectez, îndrept, îmbunătățesc...
Conștientizare personală:
DUMNEZEU , cu adevărat, dincolo de închipuire : ‘’ Lasă Mie TOT ce am de făcut ! ‘’
și eu, Doamne DUMNEZEU, ce fac ?!
<< ÎMI PASĂ. FI OM ! >>
<< ÎMI PASĂ. FI OM, prenume și nume! >>
( << ÎMI PASĂ. FI OM, Iulian Necșulescu! >> )
( și ) cu ajutorul “ Proiectului ( Școală ) << ÎMI PASĂ - FI OM >> în sensul și în scopul << Datoriei ( și Bucuriei ) Vieții de OM >> “
( Proiectul... )
-cu ajutorul “ Sfântului Model de Sistem ( (d)în Sfânta Matrice ) de (auto)pregătire de << DUMNEZEU și OM >> ...”-
la nivelul cel mai înalt și mai în profunzime ( și din ce în ce mai înalt și mai în profunzime ) de (auto)pregătire de << DUMNEZEU și OM >>...
ca esență, ca principiu, dar, și în mod concret, practic, real, clar, logic, corect, normal, și cu bun simț ( și cu din ce în ce mai mult bun simț ) ....
cu ajutorul, “Sistemului ,,întreg’’ de (auto)pregătire de << DUMNEZEU și OM >> pus în practică cu adevărat în Societatea (Comunitatea) Umană ( Omenească - Românească - ), pe care se străduiește să-l explice cu adevărat (și) Domnul Adrian Pop, pe forumul de pe internet Sfatul Bătrânilor, în Școala de Afaceri on-line Zalmoxiana ...”
•scopul înființării forumului Sfatul Bătrânilor...
•principii valorice de apartenență la Sfatul Bătrânilor...
•Legile Zalmoxiene ( Legile primordiale sau Legile Omeniei )...
•Uriașii în gândire (și acțiune) ai Neamului Românesc ( Omenesc )...
•Punctul de sprijin; Baza de plecare la Drum Nou...
•Alegerea Consilierului(lor)...
•CONSILIER ...!?!...
•COMUNICARE ...!!!...
•Respectând Legea Zalmoxiană fundamentală realizării oricărui proiect benefic Omenirii:
“OM Bun cu OM Bun, Idee Nobilă (practică, viabilă, eficientă) cu Idee Nobilă (practică, viabilă, eficientă), Ban curat cu Ban curat.”
.................................................. .........
cu ajutorul, “Sistemului care explică în profunzime (auto)pregătirea de << DUMNEZEU și OM >>, dar care trebuie să fie ,,întreg’’, asemenea Modelului de Sistem de pe forumul Sfatul Bătrânilor, religia creștină ortodoxă ( învățătura creștină ortodoxă ) și Biserica creștină ortodoxă ( română )...”
•... ,,ai carte, ai parte’’ ...
“Carte de Învățătură Creștină Ortodoxă”, chintesența, care are ca bază, “Sfânta Scriptură (Biblia)”, și “Sfânta Tradiție” ...
cu ajutorul, “Sistemului ,,Lumesc’’ ( Omenesc - Românesc - ) de Educație morală ( de bun simț, cu știință - Sfânta Știință - ) și Muncă cinstită ( legală, eficientă )...
•Școala și Fabrica ( Firma ) de învățătură și de creație de bunuri și valori spirituale și materiale...
-Inteligența Materiei-
cu ajutorul, “Sistemului care atrage atenția asupra ancorării în ,,sfânta realitate’’ 3D tridimensională ( și, 3D+1... ) a ceea ce studiem și învățăm, și în tot ce facem...”
•(auto)-pregătire; disciplină; stăpânire de sine-...
•patru aspecte, etape, ale Disciplinei, pe care le-am găsit în niște învățături... 4D
1.Disciplina, propriu zisă ( nimic obligatoriu, totul liber, dar cu multă responsabilitate, prin conștientizare, educație( a se discuta despre această învățătură prin cuvinte simple, dar, trăite), foarte ferm, dur chiar ( nu agresiv! ). Duritatea acestei Învățături ( Discipline ) este de la faptul ca trebuie ,, să lupți ‘’ cu propriile slăbiciuni, patimi, păcate etc. ..., să le depășești, să nu le ai, să te întărești , să te îndrepți, să te îmbunătățești, să fi în echilibru și armonie cu tine... , cu Tot....să fi în stare permanentă și continuă de prezență (trez)vie....
2.Ne-exprimarea emoțiilor negative (sau pozitive) într-un mod reactiv...
3.Imersiunea în mintea profundă ( atingere a unei stări de pace, de calm interior, liniște... care te face să observi cu atenție și discernământ multitudinea de gânduri, imagini, închipuiri, constructe mentale, emoționale ... care apar în mental... observi doar.... fără să reacționezi... conștientizând prin propriul tău sistem de autopregătire -ce e bine, e bine; ce nu e bine, nu e bine; ce e, e; ce nu e, nu e; așa Da, așa Nu; ...- în tot timpul acesta, permanent și continuu, ești conștient de propria ta prezență,... a tot ce e pe lângă tine... a Tot ce e... și îți vezi de treabă în ce ai de făcut( învățat, muncit, etc...) în realitatea creației tridimensională 3D .... )
Imersiunea în mintea profundă, se poate spune și coborârea minții în inimă...
4.Tăcerea interioară...
Îți permiți să devi din ce în ce mai conștient de prezența ta (a corpului tău fizic) tridimensională 3D, și a tot ce există ..., a întregii Creații tridimensionale 3D ( alți oameni, regnul animal, vegetal, mineral, Pământul, Soarele, tot spațiul cosmic....) și la un moment dat toate astea conștientizezi că ,,se termină’’, au o limită ( infinită pentru noi ca Om, dar , limită) .... și ce e, cine e în continuare... ca și în toate acestea ...?!... Dincolo de imaginație, dincolo de închipuire (care te ajută , până la o anumită limită)... dincolo de această ,,limită’’ a gândirii omenești... Simți... Intuiești... Existența a Ceva, Cineva care a creat Toate acestea, și Care e Toate acestea...
Mergem înainte prin credință, prin conștientizare și trăire la propriu, de la cele mai simple activități pe care le facem, la cele mai complexe...
În ce am observat din aceste învățături, fără să știu deocamdată, să explic științific, așa ceva, printr-o educație într-un mod egoist, acest ,,complex de învățătură (comportare, și activitate)’’, l-am numit “Complexul de Sfidare și Adversitate personală” ( “Propriu-mi Complex de Sfidare și Adversitate personală” ) ... care, de fapt, cu adevărat, ca esență, ca principiu, dar, și în mod concret, practic, real, clar, logic, corect, normal, și cu bun simț ( e o conștientizare personală modul în care am scris aici, adică, ,,nu oricum, nu orice’’...) ... e cu adevărat “Complexul de Sfințenie și Armonie personală” ( “Propriu-mi Complex de Sfințenie și Armonie personală” )...
În funcție de educație și nivel de (auto)pregătire... poate să iasă mai mult în evidență “Complexul de Sfidare și Adversitate personală” ( egoism, lipsă de înțelegere, în primul rând față de propria persoană) sau “Complexul de Sfințenie și Armonie personală” ( bunătate, înțelepciune...) ...
Pentru cine a început să devină conștienți de nivelul lor de (auto)pregătire... au tendința să ascundă , dacă nu sunt sinceri, și au intenții egoiste ( “Complexul de Sfidare și Adversitate personală”, ,,mândria luciferică’’, vanitatea),
sau chiar dacă sunt sinceri, aparent, și au intenții altruiste ( “Complexul de Sfințenie și Armonie personală”, ,,falsa smerenie’’, lipsa de implicare )
Dar, Creația Lui Dumnezeu, Totul e un întreg....
Cu ajutorul Lui Dumnezeu, trezindu-te în conștiința a cine ești cu adevărat în Creație, conștientizând rostul și rolul tău în Creație... începi să înțelegi ambele fațete ale Realității, și “Complexul de Sfidare și Adversitate personală”, și “Complexul de Sfințenie și Armonie personală”... începi să înțelegi Binele și Răul .... ( adică, ce e bine, e bine; ce nu e bine, nu e bine; ce e, e; ce nu e, nu e; așa Da, așa Nu;... la nivelul cel mai înalt și mai în profunzime ( și din ce în ce mai înalt și mai în profunzime ) de (auto)pregătire de ... bun simț, corectitudine, altruism, profesionalism, seriozitate, omenie, sfințenie... ) alegând în fiecare clipă , ceea ce e bine, benefic, în tot ceea ce faci, în toată activitatea, pentru că, conștientizezi ceea ce e benefic, nu numai pentru tine, pentru Creație....
... Începi să fi OM! ... Deci, ești OM! ... Ce faci în continuare ...?!
AFACERI = A FACE CEVA !
( ... respectând Legea fundamentală... “ OM bun cu OM bun, Idee Nobilă cu Idee Nobilă, Ban curat cu Ban curat “ ... )
... Ce vrea să facă, cu adevărat, semenul meu ( aproapele meu ), și face ...?!...
... Ce vreau să fac, cu adevărat, și eu ( prenume și nume ) Iulian Necșulescu, și fac ...?!...
și,
... Ce vrem să facem, cu adevărat, împreună, și facem ...?!...
( Am în vedere:
•Armonie a Persoanei cu tot ceea ce face, cu tot ceea ce e , cu adevărat, cu întreaga Creație, cu Tot ( și Toate ), în sfințenie și în curățenie ...
•Armonie a Spiritului ( Duhului; ...Duhului Sfînt; ... bunului simț...) cu Materia ( cu Trupul; ... cu fapta...) din tot Sufletul, pentru a face tot ce e folositor și de trebuință spiritual și material, cinstit, benefic, înțelept, sfânt...
Materia e Spirit în diferite stadii de existență...
•Armonie a Educației morală ( de bun simț, cu știință - Sfânta Știință...- ) cu Munca cinstită ( legală, eficientă ) pentru a face treabă bună, folositor, înțelept, responsabil, demn, pentru a obține și pentru a investi Bani curați, pentru a face, pentru a realiza, pentru a crea bunuri și valori spirituale și materiale...
•(Auto)Disciplină... Loialitate, zi de zi, clipă de clipă, permanent și continuu...
•Smerenie... Ascultare, Comunicare, și Fapte !
•Fapte Bune... ,, Ne diferențiem ca Persoane prin Suflet, și prin fapte, nu prin vorbe goale. ‘’ ( Adrian Pop )
și,
•,, Nu ne afirmăm noi, pe noi; ne afirmă faptele noastre, vrând, nevrând. ‘’ ( Părintele Arsenie Papacioc ) )
... prin credință, cu adevărat, prin conștientizare și trăire la propriu, cu adevărat, punând în practică, zi de zi, clipă de clipă, permanent și continuu, în “ Programul meu zilnic “, în Viață, în DUMNEZEU ( în Creația Lui DUMNEZEU )...
Doamne Dumnezeu ajută-mă să îndrept ce e de îndreptat, și să îmbunătățesc ce e de îmbunătățit, permanent și continuu, începând cu propria-mi persoană, dar, și întruajutorarea întregii Creații...
Doamne Dumnezeu ajută-ne să învățăm să ne unim și să nu ne mai batem joc de timp, așa cum scrie Domnul Adrian Pop pe forumul Sfatul Bătrânilor...
Doamne Dumnezeu ajută-ne să comunicăm între noi ca și cum ar fi o rugăciune continuă, ca și cum Dumnezeu ar comunica prin fiecare om, cu fiecare om, pentru fiecare om, și pentru întreaga Comunitate, pentru întreaga Creație...
Doamne Dumnezeu ajută-mă să mă ancorez cu adevărat în ,, sfânta realitate ‘’ 3D ( și, 3D+1... ) a Creației, armonizând Spiritul ( Duhul Sfânt ) cu Materia ( cu Trupul ) din tot Sufletul, în tot ce fac...
Doamne Dumnezeu ajută-ne să păstrăm și să întreținem cu înțelepciune cât mai multe case și terenuri de pământ, în proprietate privată ( personală, proprie ), dar și în comun, public, asemenea unor comunități și cooperative unite și eficiente, pe care să reușim să le dezvoltăm frumos..., ajută-ne să facem case ( adăposturi, locuințe ) și spații ( întreprinderi, firme, fabrici, ferme ) de muncă și creație, și celorlalți români ( și celorlalți oameni ) dacă nu au, sau dacă au nevoie de ajutor, să fie modernizate strictul necesar, și să învățăm să lucrăm pământul și tot ce e folositor și de trebuință, fiecare individual, dar, mai ales în comun, productiv și rentabil, profitabil...
Cu familii în fiecare casă și cu copii...
Să ieșim din case și să ne ajutăm să muncim împreună în tot ce e folositor pe lângă casă și în toată localitatea din împrejurimi...
Să comunicăm între noi ca și cum ar fi o rugăciune continuă, ca și cum Dumnezeu ar comunica prin fiecare om, cu fiecare om, pentru fiecare om, și pentru întreaga Comunitate...
Să reușim să facem rai pe pământ precum în cer...
Să nu îi uităm nici pe ceilalți oameni din împrejurimi, fie mai de aproape, fie mai de departe, să căutăm să-i sprijinim și pe ei....
Sâmbătă 23 - Duminică 24 Aprilie 2022
Iulian Necșulescu
<< ÎMI PASĂ - FI OM >>
Doamne ajută!
Marcaje