PDA

Arată versiune īntreagă : sere sub pamantAdrian Pop
30.03.2013, 14:34
http://www.incont.ro/credite-si-economii/sere-subterane-cum-poti-produce-legume-si-iarna-fara-curent-sau-gaz.html

Adrian Pop
30.03.2013, 14:40
[12:12:44 PM] Pop Adrian : http://www.permacultura.ro/blog/2011/06/10/vegetariul-lui-ivanov/
[12:15:17 PM] Pop Adrian : http://www.altenergymag.com/emagazine.php?issue_number=03.08.01&article=finch
[12:20:57 PM] Pop Adrian : http://www.youtube.com/watch?v=YTnr8ua54Uw&feature=autoplay&list=UUsP1qrocbZejpftk9knjTcQ&playnext=7

[10:45:47 AM] Mincu Mirela Nicoleta: Buna ziua
[10:46:34 AM] Mincu Mirela Nicoleta: Am citit ce s-a scris.Este minunat ca au inceput sa adere oameni care vor sa faca ceva pentru tara.
[10:47:18 AM] Mincu Mirela Nicoleta: In legatura cu serele am aflat si o alta metoda de a se pastra plantele pe perioada de iarna, in ele, si cu productie buna.
[10:48:52 AM] Mincu Mirela Nicoleta: Acest lucru fac chinezii si am inteles ca asta chiar la noi in Romania.nestiind sa-mi spuna unde anume, am sa caut pe google sa vad treaba asta.
[10:52:22 AM] Mincu Mirela Nicoleta: Se sapa in pamant cca 4-5 metri adancime si latime 10.se acopera cu bambus peste care se pun ,,table'' mari din plastic(nu-mi dau seama de care dar banuiesc ca din cele care se pun , cum am vazut) pe la gard sa nu se poate vedea in curtea omului)
[10:52:59 AM] Mincu Mirela Nicoleta: temperatura ramane cat de cat constanta si cred ca nici incalzire nu fac din acuza ca este amplasata astfe.
[10:53:41 AM] Mincu Mirela Nicoleta: O sa ma interesez mai bine dar am fost atat multumita ca am aflat asa ceva incat nerabdarea m-a facut sa scriu asta
[10:54:08 AM] Mincu Mirela Nicoleta: Poate ajuta pt. cei care fac agricultura.
[10:56:21 AM] Mincu Mirela Nicoleta: iata ce am gasit:
[10:56:32 AM] Mincu Mirela Nicoleta: Forumul Softpedia
Cum poti produce legume si iarna, fara curent, gaz sau alte cheltuieli de acest gen
Esti aici: Forumul Softpedia > Professional Zone > Agricultura > Legumicultura, Floricultura
Pagini: 1, 2, 3, 4,
fux
16 September 2011, 19:56
Idee ingenioasa adusa de chinezi in Romania. Cum poti produce legume si iarna, fara curent, gaz sau alte cheltuieli de acest gen.
In timp ce ai nostri se vaita mereu ca e greu in agricultura si depind de capriciile vremii, asiaticii si-au facut sere sub pamant. In felul acesta produc rosii inclusiv iarna, cand restul satenilor stau la gura sobei, cu un pahar de tuica in mana
Minunea chinezeasca e intampla in Buzau, iar autorii demonstreza ca sunt urmasii celor care au ridicat Marele Zid. Tot de la un zid porneste ciudata sera. Indiferent de cat de frig este afara, nu are nevoie de curent electric si nici de gaz pentru incalzire. Constructia este unica la noi in tara.
Sera a fost construita la 1,5 metri adancime, iar pamantul care a fost scos pentru a face groapa a fost folosit pentru ridicarea unui perete, gros de 6 metri. Vara, acesta inmagazineaza caldura, care iarna este consumata treptat.
Un model de business ingenios si usor de urmat. In loc de lemn, strainii au folosit bambus ca sa faca scheletul solarului, care este mai ieftin decat lemnul si rezista minim 7 ani fata de lemnul obisnuit ce dupa 2 ani trebuie inlocuit.
Chinezii sunt dispusi sa le ofere gratis proiectul lor celor care vor le sa urmeze exemplul. Investia - spun ei - e rentabila si se amortizeaza in mai putin de un an, daca punem la socoteala faptul ca in 12 luni sera produce 400 de tone de rosii. Acum, asiaticii sunt deja la a doua productie si pana la Craciun pregatesc alte doua.
In felul acesta romanii vor lua de la piata rosii de Buzau, dar din samanta chinezeasca.
[10:59:52 AM] Mincu Mirela Nicoleta: Alta
[11:01:05 AM] Mincu Mirela Nicoleta: Grădinile suspendate au uimit antichitatea, īnsă o inovaţie... pe dos a uimit Romānia.
După zeci de ani lucraţi ca inginer horticol, un fermier din Mangalia s-a decis să pună īn practică o idee mai veche. Omul s-a pus pe cultivat legume īn sere īngropate, iar inovaţia...pe dos promite un viitor de succes īn Romānia.
Fermierul are un vis mare: roşiile cultivate la mai bine de un metru sub nivelul solului să dea roade chiar şi de Crăciun.
Practic, acoperişul porneşte de la cota zero, iar cultura e la adāncime. Omul a săpat pentru seră, dar a forat şi pentru apă aproape o sută de metri. Acum cultivă legume pe o suprafaţă de aproape 6.000 de metri pătraţi, folosind căldura pe care o dă pămāntul... gratuit.
Iarna trecută, īn sera īngropată erau aproape de zero grade, atunci cānd afară temperatura scăzuse pānă la minus 16.
O parte din producţia de roşii provenite din sera īngropată va ajunge īn scurt timp pe tarabe. Fermierul a plantat 400 de fire şi speră la o producţie de o mie de kilograme de roşii.
[11:04:20 AM] Mincu Mirela Nicoleta: http://www.antena3.ro/romania/un-fermier-din-mangalia-cultiva-legume-in-sere-ingropate-167664.html
[11:05:43 AM] Mincu Mirela Nicoleta: O idee minunata doar ca trebuie ceva efort ca de altfel pentru tot ce se face daca vrei sa reusesti in viata